Mgr. Hana Hajnová

  • Piráti
  • Vysočina
  • 1. vicehejtmanka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2023 9:15:00

Je to závazek dále rozvíjet občanskou participaci v kraji

Je to závazek dále rozvíjet občanskou participaci v kraji

Ambasadorkou Národní sítě zdravých měst ČR se stala Hana Hajnová. Kraj Vysočina obdržel ocenění za zapojování veřejnosti a participaci

Ve dnech 26. a 27. ledna 2023 se uskutečnila výroční Konference Národní sítě Zdravých měst ČR 2023. Akce se konala v Brně a účastnilo se ji na dvě stovky zástupců měst, obcí, regionů i odborných institucí z celé České republiky. Celkem 32 přednášejících se v rámci svých prezentací zabývalo investicemi obcí, možnostmi spolupráce veřejného a soukromého sektoru a komunitní energetiky. Kraj Vysočina zde přestavil ukázkové řešení PPP projektu v Domově pro seniory v Humpolci.

Ambasadorkou NSZM ČR pro téma participace na úrovni kraje se stala Hana Hajnová, 1. náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje, a Kraj Vysočina také získal ocenění Referenční Zdravý kraj za excelentní praxi v tématu Zapojování veřejnosti a participace. „Bylo mi velkou ctí získat tato ocenění, která vnímám i jako závazek dále občanskou participaci v kraji rozvíjet. Proto bych využila této příležitosti a pozvala veřejnost k zapojení do letošních komunitních akcí, jako jsou Čistá Vysočina nebo akce Vysočina v pohybu, což je týden věnovaný aktivnímu pohybu,“ okomentovala získaná ocenění a nejbližší očekávané akce kraje Hana Hajnová.

Plánované akce pro veřejnost v Kraji Vysočina:

Čistá Vysočina
V rámci celosvětové kampaně Den Země pořádá Kraj Vysočina další ročník osvětové akce Čistá Vysočina spojené s úklidem přírody.
Sběr odpadků proběhne od 10. do 23. dubna především v okolí silnic a na veřejných prostranstvích v obcích a městech na Vysočině. Dobrovolníci se mohou už nyní registrovat na webu Kraje Vysočina, registrace bude otevřená až do konce února ZDE.

Vysočina v pohybu
Předposlední dubnový týden si veřejnost bude moci zdarma zasportovat. Od 1. února 2023 bude umožněna registrace sportovišť a potrvá až do konce února. Týden sportu na Vysočině proběhne v termínu od 17. do 23. dubna 2023.
Registrace sportovišť je možná ZDE.

Veřejné fórum Zdravého Kraje Vysočina
Veřejné fórum je velkou příležitostí pro všechny občany, zástupce spolků, zájmových organizací a podnikatelů, kteří nám chtějí poradit a pomoci zlepšit situaci v regionu. Chceme Vás přizvat k diskusi o budoucím rozvoji města a jeho okolí tak, aby se nám v něm co nejpříjemněji žilo.
Termín konání Veřejného fóra se plánuje na podzim 2023, pro více info sledujte FB Zdravého kraje Vysočina nebo webové stránky Zdravého kraje Vysočina.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama