ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2012 17:12:01

Radek John k vydání Vlasty Parkanové

Radek John k vydání Vlasty Parkanové

"Slova pana Kalouska na adresu policejních vyšetřovatelů vnímám jako zcela účelová a naprosto nepřijatelná," říká Radek John, předseda Věcí veřejných k vydání Vlasty Parkanové

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Je na místě otázka proč TOP 09 v čele s pány Kalouskem a Schwarzenbergem dnes a denně tvrdí, že Vlasta Parkanová by neměla být vydána a to přesto, že státu prokazatelně vznikla škoda ve výši 658 miliónů korun z kapes daňových poplatníků? Vlasta Parkanová měla jako řádný hospodář zajistit profesionální nákup letounů CASA všemi možnými prostředky a tak se nestalo. Je důležité si uvědomit, že nebude-li Vlasta Parkanová vydána, pak toto bezostyšné okrádání státu a daňových poplatníků nebude nikdy vyšetřeno. Je jednoznačně v zájmu samotné Vlasty Parkanové, aby vydána byla, neboť pokud je nevinná, pak je třeba, aby celá kauza byla prošetřena a všechna fakta odkryta!

Všechny okolnosti, důkazy a posudky, tedy i ten na něž se pan Kalousek odvolává, musí principielně posoudit soud a ne pan Kalousek či sněmovna.

Rozhodně není na politicích, aby interpretovali či hodnotili jednotlivé důkazy policie, nebo dokonce rozhodovali, která právní interpretace je správná. To je výhradní a nezastupitelná práce soudu!

Za pozornost stojí i to, jak mnoho energie věnuje ministr Kalousek kauze CASA a protestům proti vydání Vlasty Parkanové. Je také s podivem, jak každý den mediálně mlží, dezinformuje občany této země, opakovaně zastrašuje policii a se sobě vlastní taktikou odvrací pozornost k nedůležitým detailům celé kauzy. To jen potvrzuje domněnku, že cílem všech jeho kroků je zakrytí skutečnosti, že státu vznikla škoda velkého rozsahu, a že tím o koho v celé kauze jde, není jen paní Parkanová, ale také on sám, včetně systému, kterému v minulosti náměstkoval a podle mnohých i po svém odchodu z resortu obrany ho dlouhodobě politicky dozoroval. Nemluvě o jeho blízkém okolí, které na zbrojním prodeji a nákupu přímo a dlouhodobě participovalo.

Všechna tato fakta zákonitě vyvolávají pochyby a jasně ukazují, že jednání ze strany ministra Kalouska je pouhým zastíracím manévrem, který má odvést pozornost od zásadních věcí k marginálním detailům, tedy zcela přehlušit samotnou podstatu problému – naprosto neuvěřitelnou předraženost nákupu, s cílem zamést tak pod koberec samotnou kauzu a zamlžit systém, kterým se tak dělo.

Nejdříve to zkoušel pan Kalousek skrze interpretace právních posudků, které si objednal a to bez zohlednění konkrétní smlouvy mezi Ministerstvem obrany a firmou Omnipol. Bezúspěšně. Přitvrdil tedy a zahájil slovní válku a zastrašování vůči policii, policejním vyšetřovatelům a zastupitelství.

Slova pana Kalouska na adresu policejních vyšetřovatelů vnímám jako zcela účelová a naprosto nepřijatelná, útočící na samotnou podstatu policie a logiku právního státu. Jsem přesvědčen, že překračují hranici jakékoliv tolerovatelnosti u demokraticky uvažujícího politika.

Pan Kalousek policii ctil dokud vyšetřovala všechny jiné politiky, než politiky či spřízněnce TOP 09. Obávám se, že dnes je jeho terčem policie a v budoucnu to může být soud.

Nejférovějším řešením je vydat Vlastu Parkanovou a nechť soud všechny důkazy korektně posoudí. Pokud je TOP 09 a její představitelé skutečně konzervativní jak se sama označuje, tak ani jinou variantu řešení nemůže připustit, pokud chce svou kolegyni skutečně očistit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama