ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2012 13:01:50

Jarolím: Vyzývám Polčáka, aby jednal!

Jarolím: Vyzývám Polčáka, aby jednal!

"Mediální tváře TOP 09 se vyznačují „hrdinskou mediální retorikou“ a to prostřednictvím úst právě pana Polčáka či Gazdíka," říká ve svém tiskovém prohlášení Tomáš Jarolím, místopředseda Věcí veřejných.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Včerejší vystoupení poslance Polčáka v Hydeparku mne rozesmálo i znechutilo zároveň. Nemohu než konstatovat, že mediální tváře TOP 09 se vyznačují „hrdinskou mediální retorikou“ a to prostřednictvím úst právě pana Polčáka či Gazdíka. Spousta silných slov před kamerou a slovy starého českého přísloví „skutek, utek“. Pokud pan Polčák obvinil, ve svém vystoupení, Radka Johna, pak by měl vyvodit jasné důsledky a ví-li o případné kauze, která je v rozporu se zákonem, měl by ji bezodkladně předat orgánům činným v trestním řízení, jako to dělám já.

Jedná-li se však o pouhé „bušení pěstmi do stolu“ jako reakce na to, že právě díky Radku Johnovi a jeho krokům coby Ministra vnitra, se vyšetřují kauzy Davida Rátha či CASA, pak by si měl uvědomit, že je „krmen“ ze státní pokladny, tedy peněz daňových poplatníků a tímto svým chováním dělá stafáž straně, za kterou jdou právě takovéto kauzy, jako je CASA, ale možná to budou i další. Ono se to pánům Polčákům, Gazdíkům a dalším „tlachá“ a vydává obvinění, když jsou kryti poslaneckou imunitou a na rozdíl ode mne nemusí trávit spoustu času na policii a u soudu, aby se bránili nařčení z pomluvy, jako já.

Zmiňuji-li pana Gazdíka, tak v jeho případě to platí dvojnásob. Připomíná mi hrdinu slov a všedního dne, který se však brzo může ocitnout v pozici paní Parkanové. Mám na mysli jeho aktivity na pozemkovém fondu v souvislosti s neoprávněnými restitučními nároky v Praze. Tedy pokud tyto aktivity zaujmou Policii ČR do té míry jak se tomu stalo u zakázky nákupu vojenských letounů. I v tomto případě šlo o miliardy korun z kapes daňových poplatníků. Ti se jen mohou modlit, aby postupně byly rozkryty všechny, slušně řečeno, „nestandardní“ státní zakázky a alespoň část ukradených peněz byla vrácena do státní pokladny.

Tomáš Jarolím, místopředseda VV pro boj s korupcí
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama