Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2023 14:51:00

Na trhu končí „divoký západ“

Na trhu končí „divoký západ“

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k regulaci prodeje nikotinových sáčků

 Nikotinové sáčky si už mladší 18 let legálně nekoupí. Mám radost, když je spolupráce mezi Sněmovnou a Senátem úspěšná. Má kolegyně z TOP 09 Martina Ochodnická problematice užívání nikotinových sáčků u dětí a mládeže věnovala roční práci. Výsledkem je zákon, který jsme schválili v Senátu.

Regulace prodeje nikotinových sáčků bude nově totožná, jaká už platí pro tabákové výrobky nebo elektronické cigarety. Bylo to žádoucí. Na nikotinu vzniká silná závislost, má negativní dopady na cévní systém a zvyšuje krevní tlak.

Narovnáním pravidel prodeje sáčků končí na trhu „divoký západ“. Doposud totiž neexistovala žádná pravidla, jak by měl vypadat vzhled balení, kolik by měly obsahovat nikotinu či jaká jakost produktu. A hlavně si nikotinové sáčky mohl koupit kdokoliv mladší 18 let. Tomu bude nyní konec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama