Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2023 15:09:00

Jenom chci odkázat na programové prohlášení vlády

Jenom chci odkázat na programové prohlášení vlády

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

 Vážená paní místopředsedkyně, pane ministře, paní ministryně, kolegyně kolegové,

tak já bych jenom připomněl, vaším prostřednictvím, kolegům, jak tady zaznělo. Tak prosím, pan předseda poslaneckého klubu TOP 09 je Jan Jakob. Kolega Nacher si vzpomněl na své dřevní doby v politice a přejmenoval ho na jeho bratra Ondřeje (Poslanec Nacher nesouhlasí.). Tak to je bratr, jestli jsem správně slyšel při té faktické, a pokud ne, tak se omlouvám. V každém případě není Jákob, jak tady opakovaně někteří říkáte, to je biblická starozákonní postava, Ezau a Jákob, ale pan předseda Jan Jakob. Tak to jenom faktické okénko z českého jazyka.

Nicméně já bych to, prosím pěkně, chtěl vrátit do té skutečně věcné faktické roviny. Pokud tedy, jak jsem slyšel všechna ta vystoupení s faktickými poznámkami, je vyčítáno nějaké rychlé projednávání narychlo a podobně, tak ten termín, to datum tady pan předseda jasně sdělil. A jenom chci odkázat na programové prohlášení vlády. Já vím, že to není vaše vláda, ale my jsme se v tom programovém prohlášení vlády k něčemu jasně zavázali a zároveň jsme od začátku deklarovali, že velká, takzvaná velká novela mediálních zákonů, bude primárně spojena s otázkou financování veřejnoprávních médií. A to opravdu není téma, které by bylo i odborně věcně vydiskutovatelné za několik málo týdnů. Proto jsme ty věci takto rozdělili, všechno ostatní, myslím, je zbytečné.

A teď mi tady dovolte citovat z jednacího řádu § 95 třetí čtení návrhu zákona, odst.2: Ve třetím čtení se koná rozprava, ve které lze navrhnout pouze opravu data účinnosti návrhu zákona, legislativně technických chyb, gramatických chyb, chyb písemných nebo tiskových, úpravy, které logicky vyplývají (Předsedající: Prosím!) z přednesených pozměňovacích návrhů atd. Prosím pěkně, zkusme respektovat jednací řád a jednat.

Děkuji pěkně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama