Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2023 16:03:00

Pan kolega Jakob na sebe vzal úlohu Vasila Biľaka vládní koalice

Pan kolega Jakob na sebe vzal úlohu Vasila Biľaka vládní koalice

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

 Děkuji za slovo.

Já tady poslouchám tu košatou diskusi, ona je taková vtipná, kdyby to nebylo tak smutné. Podívejte se, my tady diskutujeme nad tím zákonem, co připravil ten pan Klíma, to je ten cenzor, co ho teď odvolali, ale zůstalo po něm tady to. A v zásadě je tady jenom jeden člověk, který to obhajuje za celou vládní koalici, pan kolega Jakob. Pan kolega Jakob na sebe vzal takovou úlohu Vasila Biľaka té vládní koalice (Smích potlesk z pravé části sálu.) a snaží se ty věci obhájit. A vy jste na to naskočili.

Já si myslím, že pojďme dál, určitě se spoustu zajímavých věcí dozvíme v té další rozpravě. A netrapte tady pana poslance a předsedu TOP 09 nebo kolik to je číslo, protože nedostaneme se k tomu podstatnému - ta novela má trošku nějaký jiný úkol. Zavádí ty móresy včerejška, tak pojďme se o tom pobavit, ať to ta veřejnost ví, co se na ni chystá, jak se utahuje ta cenzura, jak se to dělá jinak, sofistikovaně. Ono to má opravdu takový sofistikovaný...

Ten bolševik v padesátých letech je odvar proti tomu. Jasně, bolelo to, byli tu vězni, těžký bylo to těžké, ale pánové se to naučili lépe, sofistikovaně. Ani Vasil Biľak nebyl tolikrát v Rusku jako oni lítají za velkou louži se učit, jak zakroutit té demokracii krkem! Takže pojďme do projednávání toho zákona a bude tady ještě určitě horko!

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama