Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2023 20:15:00

Ten váš svět je sešněrovávání všech různých hodnot

Ten váš svět je sešněrovávání všech různých hodnot

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

 Děkuji. Já už bude jenom velmi stručný. Pane ministře, ten váš svět je světem neodpovídání na naše otázky. Ten váš svět je světem, kdy neustále kličkujete a nedokážete odpovědět na jasné věci, na které my jsme se tady ptali třeba ústy pana Patrika Nachera, vaším prostřednictvím, z mých úst. Ptali jsme se na ty jednotlivé demokratické procesy, které tady byly porušeny.

Náš svět je - abych použil vaše slova a myslím to skutečně hodnotově - náš svět je demokratický. Ten váš svět je sešněrovávání všech těch různých hodnot, které se v médiích dějí. Já jsem tady říkal několik příkladů. Veřejná volba radních, vládní zmocněnec pro média a dezinformace pan Klíma, vypínání nějakých dezinformačních webů, které jste za měsíc zase nahodili, protože to bylo protizákonné. Celá řada tady těchto věcí. Vrcholem toho je právě tady tato malá novela zákona o České televizi, která se děje ještě mimořádnou schůzí Sněmovny před volbou generálního ředitele.

Toto je ten váš svět. Protože žijeme ve společném světě, tak tady naštěstí máme opozici, která na to velmi tvrdě upozorňuje a bude na to i nadále upozorňovat. Protože právě všechny tyto hodnotové věci, o kterých já tady mluvím, vy každým svým dalším krokem v médiích jednoduše sešněrováváte a, řekl bych, prostě pošlapáváte, vyprazdňujete ty pojmy. Mně se to nelíbí a já bych chtěl, abychom žili ve světě, kde se budeme bavit nad těmi jednotlivými zákony věcně tak, jako to děláme my v opozici a ne tak, jak to děláte vy v koalici. Vy tady právě máte plnou pusu různých krásných vzletných vět, ale neodpovídáte nám konkrétně na naše dotazy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama