ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2023 10:47:00

Česko má v EU 4. největší počet vězňů na 100 tisíc obyvatel

Česko má v EU 4. největší počet vězňů na 100 tisíc obyvatel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vězeňství.

 Věděli jste, že má Česko v EU 4. největší počet vězňů na 100 tisíc obyvatel? Ročně nás to stojí až 10 miliard a souvisí s tím řada negativních dopadů na společnost.

Přitom kriminalita je u nás stejná jako jinde. Do vězení ale posíláme lidi za prkotiny. Příklad: máme recidivistu na svobodě, který je v podmínce. Ukradne rohlík a bác. Jde do chládku. Taky zavíráme lidi za konopí, nebo jim dáváme příliš vysoké tresty za nezaplacení peněžitého trestu.

Nezastávám se tady kriminálníků. Jenom se podivuju nad tím, že chceme platit za měsíční pobyt vězně 36-45 tisíc korun, když tam reálně hromada z nich být nemusí a potrestat je můžeme jinak – efektivně. Cílem by měla být náprava, ne pěstování jedinců, kteří bez cely na svobodě už neumí ani přežít. Takže abych to shrnul: potřebuju změnit pravidla pro recidivu, pro peněžité tresty a taky snížit represi u vybraných trestných činů, aby třeba za šamanské rituály s ayahuascou nekončil někdo ve vězení na minimálně 10 let.

Všechny tyto návrhy budou Piráti předkládat. Ušetříme peníze, zlepšíme systém nápravy delikventů a zrušíme donebevolající pitomosti, jako vězení za pěstování trávy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama