Tomáš Chlachula

  • ANO 2011
  • Třebíč
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2023 15:25:29

Třebíčská vánoční výzdoba potěšila všechny až na opozici

Třebíčská vánoční výzdoba potěšila všechny až na opozici

V Třebíči se během vánočních svátků začaly objevovat záměrně ohýbané politické názory, které se snažily občanům vsugerovat, že vánoční výzdoba města byla předražená. Jaká je ale pravda?

Zastupitelé z opozičního hnutí Třebíč Občanům! se snažili ve svých emotivních vystoupeních občanům vsugerovat myšlenku, že se jedná o finančně náročný projekt radnice a navíc během energetické krize. Podívejme se tedy na částku 2,7 mil. Kč (náklady na letošní výzdobu) z jiného úhlu pohledu. Při délce trvání výzdoby 42 dní vznikl náklad 1,92 Kč na obyvatele a den svícení, chcete-li 3,53 Kč na ekonomicky aktivního obyvatele. Porovnáme-li tuto cenu s výdaji na svícení domácího vánočního osvětlení přes svátky, dojdeme často k podobné průměrné denní částce. V případě starších původních žárovek dokonce k vyšší. A to se bavíme o výzdobě skromnějšího rázu, nikoli o venkovním osvětlení celého rodinného domu. Při srovnání s příjmy rozpočtu města Třebíče, které v minulém roce dosáhly částky přes 1 miliardu korun, tvoří vánoční výzdoba včetně elektřiny pouhých 0,27 %. A energetická krize? Elektřinu mělo do konce roku město zastropovanou na skvělých sazbách, a tak provoz 3D modelů, světelných řetězů na stromech a dalších krásných ozdob v celém městě vyšel pouze na necelé dva tisíce denně. A nelze opomenout, že vánoční aktivity v centru města díky hojné návštěvnosti také nepřímo podpořily i lokální podnikatele. Za ty rozzářené oči občanů, turistů z dalekého okolí a zejména nadšených dětí, to zcela jistě stálo.

VÁNOČNÍ TŘEBÍČ 2022, foto: Jakub Mertl



Tento názorový článek byl otisknutý v lednovém čísle Třebíčského zpravodaje.
Zdroj foto: trebic.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama