Tomáš Chlachula

  • ANO 2011
  • Třebíč
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2023 15:36:36

Musíme se zaměřit na obědy ve školních jídelnách

Musíme se zaměřit na obědy ve školních jídelnách

Aktuální situace s rostoucími náklady na potraviny se podepisuje i na tom, že některé školní jídelny napříč Českou republikou jsou nuceny více šetřit.

Aktuální situace s rostoucími náklady na potraviny se podepisuje i na tom, že některé školní jídelny napříč Českou republikou jsou nuceny více šetřit na surovinách i personálu, omezují výběr obědů na jednu variantu jídla, ruší salátové bary, používají polotovary plné Éček, vaří instantní polévky či chuť zlepšují kořenícími směsmi s glutamátem sodným. Chci opravdu zdůraznit, že mi záleží na tom, jak jsou jídla v třebíčských základních školách připravována, zda nejsou přesolená, nebo plná zbytné chemie. Jsem rád, že většině jídelnám na základních školách v Třebíči se to daří. Zastávám názor, že jaká jídelní kultura bude školákům prezentována během dětství a dospívání, tak se budou stravovat celý život a v tomto režimu vychovávat i své potomky. Již nyní se potýkáme s tím, že roste počet obézních dětí a lidé zbytečně přijímají až dvojnásobné množství soli. Zároveň je důležité nadále umožňovat sociálně slabším žákům jídelny v příspěvkových organizacích města Třebíče navštěvovat, neboť to může být jediné teplé jídlo, které v ten den budou děti jíst. V praxi ale nastávají ojedinělé případy, že »co je zadarmo, toho si někteří neváží«. Je tedy neméně podstatné nastavit systém tak, aby se za objednaná, připravená, ale nevyzvednutá jídla platily penále, jak je na středních školách běžné, a neplýtvalo se tak cennými surovinami.


Tento názorový článek byl otisknutý v prosincovém čísle Třebíčského zpravodaje.
Zdroj foto: https://www.oahstrebic.cz/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama