ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2023 19:21:00

Workoholismus není řešení

Workoholismus není řešení

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře výzvy za příznivější podmínky jednání sněmovny pro sladění pracovního a osobního života

 Strana zelených podporuje výzvu za příznivější podmínky jednání sněmovny Část poslankyň a poslanců se vymezila proti nevhodným pracovním podmínkám ve sněmovně. Sepsali proto výzvu za přívětivější podmínky jednání Poslanecké sněmovny, kterou jejích třicet signatářek a signatářů předalo předsedkyni sněmovny Markétě Pekarové Adamové.

Ve výzvě požadují větší předvídatelnost mimořádných schůzí nebo povinnou osmihodinovou pauzu na spánek. Upozorňují na to, že složení sněmovny se výrazně proměnilo a poslanci už nejsou jen starší muži, kteří neřeší, jak skloubit péči o rodinu a domácnost s výkonem poslaneckého mandátu. Stávající podmínky slaďování osobního a pracovního života nakloněny skutečně nejsou a Strana zelených jednoznačně podporuje vymezení se proti atmosféře všeobjímajícího workoholismu, která ve sněmovně panuje.

Nevyspalý poslanec opravdu není lepší, výkonnější poslanec, který dělá lepší rozhodnutí. Vědecky je dokonce dokázán pravý opak. Pokud chceme, aby sněmovna přestala být pánským klubem a aby prototypem poslance přestal být muž v letech, je na místě přizpůsobit podmínky lidem, kteří chtějí poslanecký mandát zastávat, nikoli nechat ho zastávat lidi, kteří se umí přizpůsobit nevhodným podmínkám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama