PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2023 16:03:00

Připodobnit důchodce k živelním pohromám je naprostý nonsens

Připodobnit důchodce k živelním pohromám je naprostý nonsens

Projev na 55. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 28. února 2023 k vládnímu návrhu novely zákona o důchodovém pojištění

 Děkuji za slovo, paní předsedkyně.

Já si na úvod jenom dovolím takovou jednu citaci. "Nechci pokračovat v trendu nastoleném současnou vládou, kdy bylo právo obcházeno, a zároveň s tím nález Ústavního soudu, který podmínky legislativní nouze jasně vymezil. Pro mě není právní stát jen slovo." Tolik Markéta Pekarová Adamová 24. listopadu 2021.

Paní předsedkyně Pekarová Adamová, dovolil jsem si citovat vaše slova, když jste vyslovila nesouhlas s vyhlášením stavu legislativní nouze minulou vládou. Namítala jste porušování legislativy a pokřivení principu právního státu. Já se vás tedy ptám, kterou ze zákonných podmínek podle vás splňuje stav legislativní nouze, který jste minulý týden vyhlásila.

Připomínám, že se musí jednat o stav, kdy jsou zásadně ohrožena základní práva a svobody občanů, stav, kdy je zásadním způsobem ohrožena bezpečnost státu nebo když státu hrozí značné hospodářské škody, třeba vlivem živelních pohrom. Je naprosto absurdní, že jste před rokem a čtvrt tak velmi bojovala za dodržování legislativy, a dnes si z ní děláte trhací kalendář.

A jenom chci říct, že připodobnit důchodce k živelním pohromám nebo něčemu podobnému, to je naprostý nonsens. To jsou lidi, kteří budovali tuto zemi, kterým vděčíme za to, že tady jsme.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama