Ing. Roman Kubíček, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2023 19:03:00

Valorizaci nám tady vyhnala především pozdní opatření

Valorizaci nám tady vyhnala především pozdní opatření

Projev na 55. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 28. února 2023 k vládnímu návrhu novely zákona o důchodovém pojištění

 Vážení kolegové, vážené kolegyně, já budu velmi stručný.

Já vůbec nechápu, proč by se měl otvírat stav legislativní nouze, protože se tady pořád bavíme o valorizaci a od 1. 7. 2023. Kdybychom procházeli standardním legislativním procesem, tak bychom tady nemohli strašit tím, že tento valorizační mechanismus bude pokračovat i v dalším roce, protože jak ctěná moje kolegyně Alena Schillerová, prostřednictvím paní předsedající, říkala, my jsme byli připraveni se o tom bavit. Byli jsme připraveni se bavit o té změně. Ale ve standardním legislativním procesu.

Tu valorizaci nám tady vyhnala především pozdní opatření v rámci nárůstu energií, která jsme my navrhovali, a vy jste je uskutečnili o půl roku později. A nemůžete se schovávat za to, že to zde nebylo vyřčeno. A jen tak pro upřesnění, na kompenzace zastropování energií tato vláda vyčlenila 100 miliard korun. Ten rozdíl v tom valorizačním mechanismu je 19 miliard korun. Takže myslím, že zbude ještě 81 miliard korun a z těchto peněz by se dostalo i na rodiny s dětmi a na ostatní sociální opatření.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama