Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2023 15:39:00

Nedospělé, nedůstojné, jájínkovské

Nedospělé, nedůstojné, jájínkovské

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pozvání na slavnostní inauguraci prezidenta Petra Pavla

 Jistěže tam půjdu, i když jsem ho nevolil. Je to výraz respektu k výsledku voleb a úcty k ústavní funkci prezidenta republiky - zejména pro politickou reprezentaci by to tedy měla být naprosto samozřejmá povinnost. Vždy.

Pokaždé mi proto bylo trapně za ty politiky, co se na sítích předháněli, jak demonstrativně odmítli pozvání od Zemana, a teď se stejně demonstrativně předhánějí v horlení, jak jim jejich svědomí už konečně dovolí přijít. Nedospělé, nedůstojné, jájínkovské.

Na každé pozvání od prezidenta republiky na Hrad - ať to byl 28. říjen nebo jiná příležitost, ať to byl Havel, Klaus nebo Zeman - jsem dorazil. Bez výjimky. Nikdy jsem se neomluvil. I když to znamenalo třeba změnit program.

Jediné, co vynechám, bude Te Deum. Smysl tohoto náboženského rituálu v sekulární, převážně ateistické zemi, a hlavně jeho zařazení do oficiálního programu prezidentské inaugurace dost dobře nechápu. Ale ať si jej klidně věřící užijí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama