Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2023 4:33:00

Mladí Ukrajinci momentálně žijí v zemi, kde zákony zakazují propagaci fašismu

Mladí Ukrajinci momentálně žijí v zemi, kde zákony zakazují propagaci fašismu

VV KV KSČM Plzeňského kraje se velmi ostře ohradil dne 6. března 2023 na svém jednání v Plzni proti konání „Bandera Party“ v plzeňském klubu Aréna, která je připravovaná na den 25. března 2023.

Zároveň odsoudil již  dvě konané akce, byť byly myšleny jakýmkoliv způsobem. Je smutné, že na jedné straně má pomalu celá Evropa bojovat za zájmy Ukrajiny a na straně druhé si zde mladí lidé pořádají zábavy a party, oslavující Stepana Banderu, což je krajně nepochopitelné a hlavně nevkusné.

Stepan Bandera byl fanatický fašista, kterého se zřekli i samotní Němci pro jeho sadismus, mající na svědomí více než 100 000 lidských životů. Poláci mají k této otázce zákon a považují počínání Stepana Bandery za genocidu. U nás, ale naopak Stepana Banderu oslavujeme a to nejen v Plzni, ale i v Praze. Zástupci VV KV KSČM Plzeňského kraje vyzývají zejména pořadatele těchto akcí, aby bedlivě zvažovali jejich dopad a nesledovali v tom jen peněžní prospěch. Vyzývají politickou reprezentaci města Plzně a městského obvodu Plzeň 1, aby konali.

Zároveň se obracíme na Policii ČR, zvláště orgány činné v trestním řízení, proč proti těmto akcím nebylo zasaženo a nejsou zakázány, zejména když jsou monitorovány. Je smutné, jak sdělila i europoslankyně Kateřina Konečná, že na mnohých víkendových akcích na podporu Ukrajiny beztrestně vlály prapory fašistické jednotky AZOV.

VV KV KSČM chce tímto varovat před postupnou fašizací české společnosti, ke které těmito akcemi dochází. Mladí lidé z Ukrajiny by si měli uvědomit, kde momentálně žijí a brát vážně zákony ČR, které zakazují propagaci fašismu.  Bandera Party k této propagaci přispívá. Měli by si uvědomit, že hájit zájmy Ukrajiny mohou doma ve své zemi. Tím nejlépe pomohou bránit Ukrajinu a přispět k řešení válečného konfliktu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama