Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2023 1:26:54

Lži veřejnoprávní televize a našich medií poškozují Ukrajinu!

Lži veřejnoprávní televize a našich medií poškozují Ukrajinu!

Zejména v případě ozbrojeného konfliktu, války, obě strany používají propagandu. Pokud má ale dané straně prospět, nesmí být provedena diletantsky a vyvratitelně, protože pak rychle autorskou stranu poškodí, namísto aby jí pomohla.

Pamatujete na údajné bombardování porodnice v Mariopolu Rusy? na to, jak těhotná modelka a její dítě údajně zemřely? Pak se objevily zprávy, že dítě přežilo. Pak se objevily zprávy, že přežila i matka. Ale po první lživé zprávě svět protestoval proti "zvěrstvu", že Rusové bombardovali porodnici plnou pacientů. Účel byl splněn.



Pak i zahraniční media začala přiznávat fakta. Že porodnice nebyla plná pacientů (což dokazovaly i první fotografie). V porodnici byli údajně jen ukrajinští vojáci a jejich výzbroj. Ale první zpráva o "zvěrstvu" se uchytila a šířila. Propaganda vyvolala, co měla - další vlnu nenávisti vůči Rusku.

Jenže pak se ukázalo, že bylo vše jinak. Stejně jako v Buči, stejně tak jako při údajném útoku na nádraží, obchodní dům a jinde. Pod tlakem faktů to začala pomalu a neochotně připouštět Británie, USA a zahraniční media. Naše mlčela, protože je přece třeba posílat další zbraně na Ukrajinu. Je třeba vybírat sbírkami penízky. Co na tom, že se jich podstatná část rozkrade, a skončí v rukou oligarchů?

Vzpomeňte na údajný masakr v Buči, kam se pak jezdili klanět státníci, přestože věděli, že jde o podvod. I naše media dva měsíce před tím, než se stal údajný masakr v Buči přinesla informace včetně fotografií, že nemocnice v Buči nezvládá příval raněných a umírajících, které je nakonec nucena pohřbívat v hromadných hrobech vedle nemocnice. Zveřejnila i fotografie z pohřbívání, které byly za dva měsíce použity jako „důkaz“ při objevení masových hrobů. Ty fotografie tehdy přinesla i naše media. Pokud by totiž ty pytle s mrtvými byly vyzvedávány, byly by obaleny hlínou. Jenže nejsou, jsou čisté, tedy fotografie jsou z ukládání těl do hromadného hrobu.

Poté, co Rusové opustili Buč se objevily informace o údajných mrtvých na ulicích. Přitom, den poté, co Rusové opustili město, satelitní snímky ukazovaly ve městě prázdné ulice a starosta města i s poslancem ukrajinského parlamentu nadšeně hovořili o tom, že město opustili Rusové. O údajných mrtvých v ulicích napadlo ani slovo. Ti se v nich objevili až dva tři dny poté, co Rusové město opustili.

Pak se objevily snímky, jak ukrajinští vojáci roztahují mrtvé z hromadného hrobu nemocnice po ulicích cca 5 – 8m dlouhými lany. Hned bylo argumentováno, že je to z obavy z min pod mrtvými. To byla ovšem lež, protože v takovém případě se používají 25 – 30 metrů dlouhá lana. Kratší by při výbuchu ohrožovala člověka, který za lano tahá. Ale první informace o údajném masakru byla lidmi uložena do paměti a následná fakta ani neregistrovali. Cíl propagandy byl splněn.

To samé se dělo při údajném raketovém útoku na nádraží. Fotografie „mrtvých“ ležících na cestičce v parku před nádražím. Těsně vedle nich ale ležela netknutá zavazadla, vedle „mrtvých“ nijak neukotvené lavičky, vyrovnané do „šňůrky“, se kterými tlaková vlna nepohnula ani o centimetr. Pět metrů od nich obrovská skleněná okna nádraží, z nichž tlaková vlna ani jedno nepoškodila.

Perličkou na dortu byly fotografie rakety, poškozené pádem, ale prokazatelně neexplodující. Posledním trapasem bylo vyfocené výrobní číslo, prokazující, že daná raketa byla v majetku armády Ukrajiny. Inu, něco podobného, jako raketový "útok" na Polsko. Pokud chce někdo ventilovat propagandu, měla by být profesionální a ne diletantská, protože pak poškozuje autora.


Naše media skrývají fakta. Naše veřejnoprávní televize také, což je v rozporu se zákonem, protože její povinností je mimo jiné informovat. Nezkresleně, nezaujatě. Ale ČT manipuluje, tají, a ještě za to od každého z nás chce zaplatit. Za lži, za tendenční informace, za vymývání mozků. Dnes tendenční novinky.cz pod tíhou zahraničních informací trochu pravdy o porodnici v Mariopolu přiznaly. Ale aby byly po proudu, tak fakta daly do uvozovek a nezapomněly všude podotknout, že to vše vyhovuje Rusům a že to hlásají Rusové.

Nikoli. Tohle dávno přiznala zahraniční media. Nefandím ani jedné ze stran a odsuzuji tu válku. Stejně tak odsuzuji hysterickou propagandu ve prospěch Ukrajiny, protože její lži nakonec vyplavou na povrch a v konečném důsledku nakonec bohužel Ukrajinu poškodí, protože ta fakta pak obracejí veřejné mínění proti Ukrajině. Zastavte ty lži, tu propagandu i tu válku! V žádném případě nefandím Rusku, ale bohužel nemohu s ohledem na to, co se dělo od roku 2014 v Luhansku a Donbase fandit Ukrajině, protože prostě válce fandit jako pacifista nemohu. Od prvního dne jsem proti té šílené válce, ve které umírají synové na obou stranách za zájmy USA a dalších.

Je třeba se postavit vůči našim vládním válečným štváčům, kteří svými projevy a posíláním zbraní válku fakticky podporují a prodlužují další zabíjení. Přestože se případná mobilizace vládních činitelů a poslanců ze zákona netýká, tak se Černochová, Zdechovský či Lipavský a další trapně oblékají do maskáčů a nechají se fotit se zbraněmi. Myslí si snad, že ta válka je počítačová hra z bezpečí obýváku? Kdyby vedle nich někdo vystřelil z poplašné pistole, počůrali by se strachy.

Jsem celoživotně proti válce, násilí, terorismu. Jsem pacifista, a tak nemám doma ani zbraň, protože vím, že kdyby šlo do tuhého, nebyla by nic platná. Zásadně odsuzuji vládu Petra Fialy za válečné štvaní, hloupé a ubohé vyhrožování Rusku a podporu zabíjení na Ukrajině dalším posíláním zbraní. A tak se ptám, kde byli Fiala, Černochová s tančíkem v kabelce, Lipavský, či pozér, demagog a lhář Zdechovský a další, když ukrajinská armáda od roku 2014 vraždila civilisty na Donbase? Zavraždila čtrnáct tisíc civilistů včetně dětí. Proč ti politici mlčeli, když o tom vraždění, a dokonce i fašismu a korupci na Ukrajině psala naše media?

Kam zmizela ta záplava modrožlutých vlajek z institucí a ulic? Lidem začalo docházet, jak se věci mají? Ale lži veřejnoprávní televize a našich medií poškozují Ukrajinu dál. Jak se věci skutečně mají, o tom se zatím ještě nepíše, protože „velký bratr“….? Zastavte ty lži, zastavte tu válku, zastavte postihování lidí, kteří upozorňují na fakta. Zastavte to zabíjení. Prosím.

Michal Malý, místopředseda MO Trikolora Praha

Napsáno pro Parlamentní listy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama