Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2023 16:53:00

V digitální ekonomice proto EET zcela ztratila význam

V digitální ekonomice proto EET zcela ztratila význam

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k EET.

 Na alternativní interpretace reality řečí hnutí ANO jsme si už dávno zvykli. Třeba když donekonečna opakují lež o chybějících 20 miliardách korun ročně kvůli zrušení EET, přestože ministerstvo financí tato hausnumera dávno vyvrátilo jako zcela neodpovídající dnešní realitě. Před sedmi lety totiž 80 % plateb probíhalo v hotovosti, dnes se ale 70 % všeho platí digitálně. A na bezhotovostní platby se EET z rozhodnutí Ústavního soudu nevztahuje. V digitální ekonomice proto EET, jejíž provoz stojí podnikatele a stát každý rok dvě miliardy korun, zcela ztratila význam.

Novinkou ale je, když nám paní poslankyně vyčítá vymyšlené chybějící miliardy z EET také v roce 2022. Možná zapomněla, že v roce 2020 to byla právě ona, kdo se rozhodl vypnout EET až do roku 2023. Údajně jako úlevu podnikatelům za covidu. Tím ale jen sama potvrdila, že EET byl pro podnikatele obtěžující a finančně nákladný nástroj. Proto opakovaně říkám, že odstavením EET na 3 roky střelila vláda Andreje Babiše své milované EET do obou kolen. A ukázala v plné nahotě, že se po něm nikomu stýskat nebude.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama