ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2023 9:45:00

Jsme proti odvolání Ševčíka, akademická půda by měla být svobodná

Jsme proti odvolání Ševčíka, akademická půda by měla být svobodná

Oficiální vyjádření na veřejném facebookovém profilu strany ke kauze děkana Národohospodářské fakulty VŠE, docenta Miroslava Ševčíka

 Vážení příznivci Svobodných,

náš předseda, Libor Vondráček, hned v sobotu odsoudil násilné chování některých účastníků okolo Národního muzea. Jsme proti tomu, aby se násilné a agresivní chování stalo normální formou protestu.

V celé situaci byl médii zachycen také doc. Ševčík. Rektor a část akademického senátu žádá jeho odvolání. Jako Svobodní se stavíme jednoznačně proti odvolání docenta Ševčíka z pozice děkana. Proč?

Docent Ševčík nebyl k dnešnímu dni z ničeho obviněn ani za nic odsouzen. Ke své účasti podal vysvětlení, které spolu s nahrávkami dokazuje, že nebyl aktérem násilné potyčky s policií. Podle svědectví některých lidí měl pomáhat také jednomu ze zraněných kolemjdoucích.

Celá kauza je šitá horkou jehlou. Několik fotek v médiích a okamžitá studentská demonstrace svádí k tomu, aby se bez řádného prošetření či zkoumání okolností schylovalo k odvolání z vysoké a významné akademické funkce. Jsme jednoznačně proti odvolání docenta Ševčíka. Takové jednání může stvořit velmi nebezpečný precedens.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama