MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2023 16:57:00

Tramvajové tratě lze dostavět rychleji a levněji

Tramvajové tratě lze dostavět rychleji a levněji

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k slíbenému tramvajovému okruhu v Praze

 Budeme pracovat na dokončení tramvajového okruhu. Tak, jak jsme to slíbili v našem programu a prosadili do koaliční smlouvy!

Tramvajový okruh je důležitý, abychom po obvodu propojili sousední městské části. V současné době je totiž často pohodlnější vzít to zajížďkou do centra, což není ideální. Centrum se tak zbytečně zahlcuje a pro cestující je to delší, než kdyby mohli jet do sousedství přímo.

tramvaj

Pro názornou představu: Tramvajový okruh je na mapce vyznačený červenou a zelenou linkou. Červenou jsou zatím nedostavěné úseky. Takže můžete vidět, že se bavíme hlavně o dostavbě propojení v severní a jižní části. Na tom už teď děláme! Na jihu například stavíme Dvorecký most, po kterém povede právě i okružní tramvajová trať.

Černou tlustou linkou pak můžete vidět jednu ze zvažovaných variant okružního metra, případně železnice. Na to zpracujeme studii proveditelnosti. Dává totiž smysl budovat tramvajové trasy a metra tak, aby se vzájemně doplňovaly. Výhodou tramvajových tratí ale je, že na rozdíl od metra jdou dostavět daleko rychleji a levněji.

Naše koalice se zavázala mít za svou dopravní prioritu rozvoj veřejné dopravy. Už teď je ta pražská jednou z nejlepších na světě a těším se, až bude ještě lepší!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama