Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2023 20:26:00

Hladové děti ve školách - tragédie a ostuda v roce 2023!

Hladové děti ve školách - tragédie a ostuda v roce 2023!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se ekonomické situaci rodin s dětmi

 Škola musí být bezpečné místo pro všechny děti. V roce 2015 jsem zavedla program obědů zdarma pro hladové děti ve školách. Udělala jsem to okamžitě po setkání s dámami z Women for Women, které se dlouhé roky snaží o řešení situace. Neprve - přiznám se - se mi tehdy nechtělo věřit, že je to možné - hladovějící děti ve škole.

Jsem velmi ráda, že díky empatickým a pozorným učitelkám a programu obědů zdarma se mnohé dítě ve škole nají, ale stačí to v roce 2023? Od roku 2015 uplynulo dost času. Program funguje, administrativa je pro školy nízká, Women for Women má mnoho poznatků, stejně jako MŠMT, co udělat dále, abychom měli JISTOTU, že:

  1. hlad děti nepocítí
  2. hlad dětem nebude bránit ve vzdělaní
  3. hlad dětem nebude brát kamarády
  4. hlad děti nevyřadí z dalších sportovních a zájmových aktivit

Je načase udělat něco dál a více. Zvláště v době zhoršené ekonomické situace, která doléhá na více rodin s dětmi, včetně dětí samoživitelek a samoživitelů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama