MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2023 15:06:00

73 % místních občanů Prahy 1 tranzitní doprava vadí

73 % místních občanů Prahy 1 tranzitní doprava vadí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě na Praze 1.

 Takhle se proměnilo nábřeží kolem Seiny v Paříží. Líbilo by se vám, kdyby i historické části v centru Prahy získaly lidštější rozměr?

Debata se o tom vede už dlouho. Smetanovo nábřeží se proměnilo v široký pěší a cyklo bulvár už například v září 2012 a Pražané si to pochvalovali. Bylo to ale jen na jeden den. V roce 2013 to už ale bylo pět sobot za sebou. Pak dlouho nic. Diskuse o nábřeží se opět rozproudila až v minulém volebním období, kdy jsme tomuhle místu poskytli náležitou péči a zrevitalizovali ho.

Teď v souvislosti s dopravními uzavírkami kvůli opravě tramvajové trati se zase hodně mluví o možnosti zklidnění Malé Strany. Ukázalo se totiž, že žádné výrazné dopravní komplikace nenastaly.

Do toho byly navíc před pár dny zveřejněny výsledky průzkumu od PAQ Research. Ten ukázal, že 73 % místních občanů Prahy 1 tranzitní doprava vadí. Stejně tak naprosté většině z nich vadí množství parkujících nerezidentů. Myslím, že už je načase s tím něco dělat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama