Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2023 10:46:00

Valmez chce zpřístupnit zámecké terasy

Valmez chce zpřístupnit zámecké terasy

Odstranění vizuálního smogu z nového náměstí, odblokování pozemků v proluce na ulici Masarykova či revitalizace a zpřístupnění zámeckých teras nad Rožnovskou Bečvou.

To jsou jen některé z úkolů, které řeší vedení valašskomeziříčské radnice s městským architektem, renomovaným ateliérem Chybík + Krištof.

„Podoba veřejného prostoru a také staveb ve Valašském Meziříčí nám rozhodně není lhostejná. Díky spolupráci s oceňovaným brněnským architektonickým studiem se nám daří město postupně rozvíjet podle nejnovějších trendů,“ říká místostarostka Yvona Wojaczková. Jedním ze zásadních témat, která městský architekt ve Valmezu řeší, je vizuální smog. „Jedná se o problém většiny českých měst. Valašské Meziříčí rozhodně není nějakou periferií na hranicích a díky vydařené rekonstrukci náměstí má radnice skvěle nakročeno k řešení této otázky v centru. Jednání s majiteli budov a obchodníky ještě zaberou nějaký čas. Jsem ale přesvědčen, že postupně se podaří sjednotit podobu reklam na náměstí tak, aby nepůsobila rušivým dojmem,“ reaguje Ondřej Chybík, který spolu s kolegy pomáhá městu realizovat jeho záměry.

Patří mezi ně také vyřešení majetkových vztahů v proluce na ulici Masarykova a odblokování tamních pozemků tak, aby zde radnice i soukromý investor mohli realizovat své záměry. „Tato plocha v centru města má pro nás velkou hodnotu a možnost jejího dalšího využití patří mezi naše priority. Do budoucna by zde mohl vzniknout multifukční prostor s bydlením a mimo jiné také s odkazem na historii Krásna a jeho návsi, která v těchto místech byla před vybudováním průtahu městem,“ je přesvědčen starosta Robert Stržínek.

Jedním z nových témat pro městského architekta je také podoba teras pod zámkem Žerotínů směrem k Rožnovské Bečvě. „Rozhodně si zaslouží zkultivovat a zpřístupnit občanům i návštěvníkům města. Propojení zámecké terasy s druhým nádvořím a nové řešení tras pro pěší reflektující vyšlapané stezky, je víc než na místě. V souvislosti s odbornou úpravou zeleně bychom takto chtěli zatraktivnit jedno z nejkrásnějších panoramat v našem městě,“ dodává místostarostka Wojaczková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama