MVDr. Přemysl Rabas

  • Chomutov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2023 22:21:00

Horská témata mám z první ruky

Horská témata mám z první ruky

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě Krušnohoří

 Nejen o přírodním parku v horách nad Chomutovem (více ZDE) jsem se v pondělí bavil s vedením obcí Hora Svatého Šebestiana a Kalek. Řeč přišla taky na záměr vyhlásit CHKO Krušné hory (více ZDE). Ukazuje se, že do debat o zvýšené ochraně kulturní a přírodní krajiny Krušnohoří je třeba mnohem více než doposud zapojit starosty, starostky i obyvatele hor. Pokusím se tomu napomoci.

Mluvili jsme také o tom, že podmínky a složitosti různých dotačních programů rozvoj hor příliš neusnadňují a že avizované úpravy daně z nemovistosti se z pohledu obcí nejeví jako rozumné. Dostali jsme se taky k odpadům, dopravě nebo komunitní energetice.

Bydlím v Bečově u Blatna, kde je moje žena starostkou, takže horská témata mám z první ruky. Paní Štelcichové, panu Nedvědovi i jejich kolegům přeji hodně sil, neb vím, že spravovat malou obec může být leckdy těžší než starostorvat většímu městu, kde na každou agendu máte několik úředníků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama