Ing. et Ing. Miloš Nový

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2023 19:13:00

Plzeň nebude mít větší slovo v určování vlastních pravidel na výstavbu

Plzeň nebude mít větší slovo v určování vlastních pravidel na výstavbu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stavebnímu zákonu.

 Zprávy ze Sněmovny pro Plzeňany: Plzeň nebude mít větší slovo v určování vlastních pravidel na výstavbu. Není ale všem dnům konec. 

Sněmovnou dnes třetím čtením prošel návrh novely stavebního zákona, díky kterému významně zrychlíme a zjednodušíme celý systém povolování staveb. 

Pro Plzeň byla v tomto zákoně stěžejní pasáž, která některým statutárním městům přisuzuje větší práva v určování vlastních pravidel a požadavků na výstavbu. Tedy taková města si mohou při povolování staveb klást jiné požadavky s ohledem na místní podmínky. Podpořil jsem proto pozměňovací návrh svého koaličního kolegy Martin Baxa, který bohužel neměl ve Sněmovně dostatečnou podporu. 

Přesto si myslím, že se tato otázka v budoucnu znovu otevře a já udělám vše pro to, aby návrh získal potřebnou podporu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama