JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2023 8:37:00

Válkova tenká hranice mezi moderní společností a středověkem

Válkova tenká hranice mezi moderní společností a středověkem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Válkovi.

 Vážení přátelé, někteří z vás museli děti v horečkách balit do mokrých prostěradel, když nebyl několik měsíců nurofen. Ministr zdravotnictví Válek vám tehdy radil z obrazovky, ať si obvoláte 100 lékáren, že určitě někde nějaký sirup najdete. Děsím se, co nám začne radit teď, když zoufale chybí penicilin. Natrhat si oregano, šalvěj nebo namačkat česnek? Já bych spíš panu ministrovi radila, aby svou funkci, na které závisí lidské životy po celé zemi, předal někomu kompetentnímu. Někomu, kdo to nebude brát jako žert a trafiku za stranické zásluhy.

Až díky neschopnosti pana Válka si člověk uvědomí, jak tenká je hranice mezi moderní společností a středověkem. Všichni máme v paměti scény z historických filmů, v nichž rodiče bezmocně koukají na své dítě bojující s chorobou a jediné, co mohou dělat, je modlit se, aby to zvládlo. Tak vypadá svět, ve kterém neexistují základní léky. A penicilin, nezlobte se na mě, naprostý základ je. Ať už jako tableta, sirup nebo v injekci. Ve všech těchto podobách, které jsem teď vyjmenovala, penicilin chybí. V lékárnách i nemocnicích. Dokonce některé nemocnice nemohou ani pacienty přijmout, protože jim prostě nemají co píchnout.

Byli bychom bláhoví čekat od pana Válka lepší reakci než na podzim, kdy chyběl nurofen. Dál to celé zlehčuje a vymlouvá se, zatímco naše děti se potýkají se spálou a angínou. Tyto nemoci, pokud se neléčí, jak mají, mohou způsobit zánět srdce, kostí nebo revmatickou horečku. Už je to tak špatné, že doktoři radši předepíší tři různé léky v naději, že rodič alespoň jeden z nich sežene.

Samozřejmě, že to mohou být léky ne úplně vhodné, podávané ze zoufalství. Širokospektrální antibiotika mají nežádoucí účinky, a hlavně kvůli nim roste odolnost bakterií, což je největší noční můra doktorů na celém světě.

Pana Válka v klidu nenecháme. Ani premiéra Fialu, který nad tímto zasloužilým straníkem TOPky drží ochrannou ruku na úkor nás a našich dětí.

Vždycky, když poukážeme na chybu některého z ministrů, okamžitě se na nás vrhne pětikoalice, že děsíme lidi. To ale jen dokazuje, že ta pravda je skutečně děsivá. Sami to vidí a cítí, akorát nechtějí, abychom o tom nahlas mluvili.

Takže, dámy a pánové, ještě víc než kdy jindy Vám přeji hodně zdraví. Choďte do přírody, snažte si udržet dobrou náladu, prostě hleďte na svoji duši a tělo, protože být nemocný v éře Vlastimila

Válka nechce být opravdu nikdo.

Hezký víkend Vám všem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama