Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2023 13:21:00

Nějak se nám tu začíná šířit nešvar

Nějak se nám tu začíná šířit nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k preferování určitých povolání při zvyšování mezd a platů

 Nějak se nám tu začíná šířit nešvar v preferování určitých povolání. Tu se zvyšují platy učitelům (zapomnělo se na VŠ), tu sociálním pracovníkům, tu zdravotním sestrám a lékařům, a teď dokonce chce policejní prezident pro policisty v činné službě 140 % průměrné mzdy.

Já osobně nemám nic proti navyšování mezd a platů, ale je třeba si uvědomit, že největším problémem naší země je rezortismus, netransparentnost v odměňování, vysoká byrokracie a administrativa a zlodějiny přes IT systémy. Pokud se tyto problémy neodstraní, pak budou peníze scházet. Tu na penze, tu na vzdělávání, tu na zdravotnictví. Všudypřítomný populismus totiž nebude řešit tyto zásadní problémy, ale problémy pouze dílčí.

Souhlasím, že politické strany vždy usilují o jednotlivé skupiny občanů-voličů. Nicméně každá zodpovědná politická strany musí mít komplexní politický program k řešení současných problémů České republiky. Pokud jej nemá, pak jde pouze o politické podnikání a podvod na voličích. Ten se ukáže ovšem až po volbách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama