Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2023 16:57:00

Ať je učitelství více povoláním, než zaměstnáním

Ať je učitelství více povoláním, než zaměstnáním

Přání na svém veřejném facebookovém profilu k Mezinárodnímu dni učitelů

 Dne 28. března 1582 se narodil Jan Ámos Komenský známý jako "učitel národů". V mnohém předešel dobu, definoval školní rok stejně jako hovořil o tom, že pokud má učitel ve třídě hodné žáků, potřebuje pomocníka (dnes asistenta). Zdůrazňoval, že učení nikdy nekončí a že člověk by za ním měl cestovat a poznávat nové země. A bylo by toho mnohem více...

Proto si dnes připomínáme mezinárodní den učitelů. Považuji se za něj stále, a tak vše svým kolegyním a kolegům přeji, abychom nalezli potřebný respekt společnosti k našemu povolání. A to nejen ze strany rodičovské veřejnosti. Abychom tomu my politici svým přístupem ke vzdělávání napomáhali. A to nejen v otázce odměňování.

Přeji také mnoho inspirace, ochoty se sami učit a být těmi, kdo jsou motivací a inspirací pro své žáky. Já to vždy považoval za největší odměnu. Ať je učitelství pro vás více povoláním než zaměstnáním! Díky za Vaši práci!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama