ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2012 19:32:00

Obnovení plateb z evropských fondů se podařilo

Obnovení plateb z evropských fondů se podařilo

Podle nejčerstvějších informací MMR ČR Evropská komise vyhodnotila kladně opatření, která Česká republika přijala v reakci na Akční plán ke zlepšení řídících a kontrolních mechanismů strukturálních fondů.

Plnění akčního plánu probíhalo pod vedením MMR ČR jako národního koordinátora pomoci z evropských fondů.  Komise nyní chystá oficiální reakci, kterou uvolnění plateb potvrdí.

 Prvním krokem bude obnovení proplácení u operačních programů (OP), kde nejsou aktuálně řešeny žádné dílčí problémy. Jedná se o OP Podnikání a inovace, OP Technická pomoc, Výzkum a vývoj pro inovace. Z regionálních programů pak Jihovýchod, Střední Moravu, Jihozápad, Moravskoslezsko a pražský program OP Praha Konkurenceschopnost. Uvolnění těchto programů může do konce roku znamenat proplacení až 900 mil. Euro (více než 22 mld. Kč).

 U ostatních programů, kde na základě akčního plánu proplácení neprobíhalo, bude obnovení plateb řešeno ve vazbě na probíhající audity či šetření nezávisle na akčním plánu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama