JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2023 13:05:00

Kraj po úpravách otevře veřejnosti školní areál v České Třebové

Kraj po úpravách otevře veřejnosti školní areál v České Třebové

V pondělí se ve společenském sále Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana konal pracovní workshop, kterého se zúčastnili zástupci Pardubického kraje, města Česká Třebová, personálu školy i veřejnosti.

Setkání moderoval vedoucí odboru rozvoje krajského úřadu, kde se momentálně zabývají přípravou projektu spočívajícím v zapojení okolí školy do veřejného prostoru. Cílem workshopu tak bylo načerpat podněty od obyvatelů města a dalších zainteresovaných osob.

„Areál na Skalce patří vedle Přelouče, Králíků a Svitav  mezi pilotní projekty na proměnu veřejných prostranství v areálech našich příspěvkových organizací. Dlouhodobě se jako kraj snažíme čerpat veškeré dostupné dotační tituly, které jsou určené pro kraje, města a obce. V případě Skalky řešíme nyní primárně hlavní část mezi školní budovou, dílnami a tělocvičnou. Naším hlavním cílem je nejen v tomto případě otevřít areály u krajských budov veřejnosti a nabídnout návštěvníkům možnost odpočinku v příjemném prostředí. Na výsledném řešení budeme vždy spolupracovat také s veřejností a s renomovanými architekty,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

„Jsem rád za tuto aktivitu našeho zřizovatele, kterým je Pardubický kraj. Areál školy na Skalce je rozlehlý, rádi se o něj podělíme s veřejností, pokud to nijak neomezí naši výuku a provoz internátu s jídelnou. Umím si představit, že to ocení například rodiče dětí využívajících nedaleká sportoviště, kteří zde mohou počkat, než skončí trénink. Jistě by si sem cestu za odpočinkem ale našli také rodiny s kočárky nebo senioři,“ uvedl před setkáním ředitel školy Jan Kovář.

V úvodu akce se přítomní rozdělili do dvou skupin, v rámci kterých se nad mapou zabývali hodnotami a problémy lokality. Po pojmenování benefitů i záporů přišla na řadu definice z nich vyplývajících potřeb. Obě skupiny výsledky svého brainstormingu nechali zaznamenat na hlavní tabuli, kde se pak každý účastník zvlášť mohl vyjádřit pozitivně i záporně k jednotlivým podnětům. Výsledky workshopu budou sloužit krajskému úřadu jako podklad při dalších fázích tvorby projektu. Aktuálně předpokládaným termínem realizace je rok 2025.

„Zaujalo mě, jak rychle a efektivně se dnes povedlo pojmenovat klady a zápory lokality. Ze strany města vnímám jako největší nedostatek skutečnost, že lokalita Skalka je momentálně dostupná pouze z jedné strany od hlavní silnice. Jako logické by se nabízelo propojení s lokalitou Benátky, kde jsou umístěna další sportoviště, limitují nás však přírodní překážky, jako je řeka Třebovka a hustě zalesněný svažitý terén. Budeme se zabývat tím, zda je nějaký rozumný způsob zajištění dostupnosti v našich možnostech,“ uvedl v rámci závěrečného vyhodnocení starosta Zdeněk Řehák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama