PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2023 10:08:00

Spolupráce se Slovenskem je pořád klíčová

Spolupráce se Slovenskem je pořád klíčová

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Slovensku.

 Minulý týden Jeseník, tento týden Trenčín!

Dnes jednáme společně se slovenskou vládou, já konkrétně s místopředsedkyní slovenské vlády a ministryní investic, regionálního rozvoje a informatizace Veronikou Remišovou a jejím týmem. Protože spolupráce se Slovenskem je pořád klíčová!

Řešíme pokračování přeshraniční spolupráce, která hodně posouvá životní úroveň v příhraničních regionech. V následujících letech půjde na místní projekty přes 106 milionů EUR.

První žadatelé se o peníze na své projekty budou moci hlásit už teď v dubnu. Regiony je použijí třeba na investice do vzdělávání, životního prostředí, kultury, místních iniciativ i na lepší spolupráci mezi úřady a institucemi.

Kromě toho došlo i na digitalizaci, protože i tady máme co sdílet. Probírali jsme Digitální a informační agenturu i naše plány na podporu vzdělávání nebo třeba zapojení žen do IT.

Paní ministryně a její tým při následném debriefu obou vlád vznik DIA ocenili jako zásadní gamechanger digitální transformace po vzoru vyspělých zemí, ale i jako velmi nelehký úkol každé vlády v překonání zakořeněného resortismu. který jsme však u nás zvládli.

Díky za to!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama