Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2023 22:26:00

Odpuštěno bude veškeré penále, úroky z prodlení či náklady exekuce

Odpuštěno bude veškeré penále, úroky z prodlení či náklady exekuce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Milostivému létu III.

 Tohle mi uděláo tento týden radost.

V 1. čtení byly ve středu sněmovnou projednány dva zákony, které můžeme nazvat jako “Daňové a správní #MilostiveLeto”

O co běží?

Lidovecké Milostivé léto u soudních exekuci si všichni pamatují z roku 2021 a 2022. To se neopakuje!? zůstal nám tad ale dluh u daňových nedoplatků podobně jako u nedoplatků na sociálním pojištění. Obojí nevymáhají soudní exekutoři, ale Finanční správa resp. ČSSZ.  A ten nyní splácíme.

Princip zůstává stejný. Povinnost zaplatit služnou daň či pojistné do poslední koruny. Odpuštěno ale bude veškeré penále, úroky z prodlení či náklady exekuce. Ale vše pouze jednorázově, tedy od 1.7. do 30.11. Nově bude možné ke splacení využít také splátkový kalendář, což může pomoci v dnešní době zvlášť předluženým osobám. A také plato, že tato nabídka směřuje jak k fyzickým tak i právnickým osobám.

Navíc se tento princip uplatní u tzv. justičních poplatků a také je dána možnost, aby se k ML připojily obce a města se svými dluhy na místních poplatcích, pokud do 30.6. schválí příslušnou veřejnoprávní vyhlášku.

Za 14 dni organizuji k tématu kulatý stůl v PS. Některé drobnosti trena kolem možnosti využití splátkového kalendáře ještě probereme a zřejmě ve 2. čtení upravíme.

Děkuji Ministerstvo práce a sociálních věcí a Ministerstvo financí ČR a obou ministrům Marian Jurečka a Zbyněk Stanjura?? Aktivně se tohoto tématu ujali a připravili oba zákony.

A na závěr: vše by mělo platit od 1.7., tak se o tom zmiňme ve svém okolí. Kdo má tyto dluhy má jedinečnou šanci, se jich s podmínkou splacení zbavit. Prostě šance na nový restart. Jsem rád, že lidovecké KDU-ČSL #MilostiveLeto žije a inspiruje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama