JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2023 17:15:00

Krize s covidem neskončila

Krize s covidem neskončila

Projev na 63. schůzi Poslanecké sněmovny 20. dubna 2023 ke snížení daně na potraviny.

 Já už jen velmi krátce. Jenom malá poznámka, pana ministře, covid skončil, ale krize ne. A právě proto třeba budeme mít příští týden ten kulatý stůl. To je jenom jeden segment, kdy oni vlastně se potýkají po covidu, sotva se nadechli, tak už tady byly energie, drtily je atd. Ozývají se různé asociace kulturní, že to pro ně bude likvidační....všichni mají dále tyto problémy. Ono to covidem prostě neskončilo, ta krize.

Takže toto vezměte na zřetel. Já budu velmi ráda, teď už to nechci protahovat, tu diskusi, ale budu velmi ráda - já jsem požádala pana předsedu z Rozpočtového výboru Bernarda, aby vás pozval na Rozpočtový výbor, ať třeba tím nezatěžujeme diskusi ve sněmovně, kde ten prostor je menší, anebo se tam nepotkáme úplně časově, abychom se skutečně pobavili vážně a seriózně a na odborné úrovni, bez politických ataků, na odborné úrovni, o stavu a vývoji rozpočtu za rok 2022, nebo resp. o tom, že tam nejsou zahrnuty všechny výdaje, případně jsou tam další fiktivní příjmy. Toto je jenom jeden problém, který se tady načal, veliký problém. 60 miliard ten rozdíl je obrovský problém. To prostě je špatně, takto se nemůže sestavovat rozpočet. A nikdy, kam moje paměť sahá, žádný ministr financí takto rozpočet nesestavoval. Teď na to není prostor, jenom bych vás prosila, apelovala z tohoto místa, zda byste přišel na jednání Rozpočtového výboru, abychom to tam mohli věcně a fakticky prodebatovat. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama