Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2023 12:23:00

Znovuzavedení institutu vykázání z území obce

Znovuzavedení institutu vykázání z území obce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k osobám, které si ze zákona nedělají těžkou hlavu.

 Zákony platí pro všechny stejně. Ve veřejném prostoru přesto často narážíme na ty, kteří jej porušují a tzv. si na nich „nic nevezmeme“. Patří mezi ně osoby bez přístřeší i závislé osoby. Jak situaci řešit jsme probírali na konferenci městských policií v Sokolově.

(Ne)vymahatelnost práva totiž přináší frustraci občanů i strážníků.

Pouze 5 % osob ze všech evidovaných případů jsou recidivisté, kteří o bohatou sociální pomoc nestojí. Zde je potřeba zakročit i jinak než pomocí a prevencí. Jako možná řešení identifikujeme:

  • Znovuzavedení institutu vykázání z území obce
  • Obecně prospěšné práce
  • Srážení pokut ze sociálních dávek

Pomoc a prevence bude samozřejmě nadále pokračovat. Máme k dispozici terénní služby, nízkoprahová centra, záchytky, obecně závazné vyhlášky, metodiky a koncepce. Lidé, kteří si ale nechtějí nechat pomoci nemohou být ti nepostižitelní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama