Ing. Zdeněk Kovářík

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2023 20:07:00

Hlavní město podpoří školy, získalo prostředky od ministerstva školství

Hlavní město podpoří školy, získalo prostředky od ministerstva školství

Celkem 48 milionů korun získalo hlavní město od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Neinvestiční grant půjde na rozvoj Operačního programu Jan Amos Komenský, jak v pondělí schválili pražští radní.

 Získané finanční prostředky Praha využije především na navýšení kapacit středních škol a škol, které zřizují městské části.

„V souladu s cíli Operačního programu Jan Amos Komenský byl uskutečněn přesun finančních prostředků ve výši 48 milionů korun z fondu operačního programu do rozpočtů jednotlivých městských organizací v oblasti školství. Jsem rád, že Praha stále umí čerpat prostředky operačních programů v takové míře a pro tak důležitou oblast jako je školství,“ říká Zdeněk Kovářík, radní pro oblast financí, rozpočtu, fondů a podpory podnikání.

Operační program Jan Amos Komenský funguje v rámci Evropské unie. Finanční prostředky hlavní město poskytne středním školám s cílem zvyšování kvality, inkluzivity a účinnosti systémů vzdělávání a zajišťování rovného přístupu k nim. Zároveň program počítá s usnadněním vzdělávací mobility znevýhodněných skupin.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama