Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2023 12:10:00

Podporujeme odborovými svazy vyhlášenou stávkovou pohotovost

Podporujeme odborovými svazy vyhlášenou stávkovou pohotovost

Vláda při tvoření konsolidačního balíčku měla možnost vybrat si, zda stojí na straně běžných lidí, zaměstnanců a drobných živnostníků, nebo vysokopříjmových osob, bank a velkých firem. Vybrala si to druhé.

 Celý konsolidační balíček byl přitom představen bez předchozí konzultace se sociálními partnery v rámci tripartity. Pro sociální demokracii je tento postoj neakceptovatelný. Proto plně podporujeme Českomoravskou konfederaci odborových svazů, která se rozhodla na dnešní tiskové konferenci vyhlásit stávkovou pohotovost.

Jako hlavní důvod pro vyhlášení stávkové pohotovosti uvádí ČMKOS dopady vládního konsolidačního balíčku na zaměstnance a absenci skutečného dialogu mezi vládou, zaměstnanci a zaměstnavateli.

„Vláda se ve svém konsolidačním balíčku rozhodla prostředky pro zalátování děr ve státním rozpočtu hledat v kapsách zaměstnanců, rodin s dětmi, seniorů, drobných živnostníků nebo studentů. Plně tak chápu rozhořčení odborářů a jejich kroky tímto směrem plně podporuji,“ vysvětluje svůj postoj předseda sociální demokracie Michal Šmarda.

„Za vlád sociální demokracie bylo standardem, že všechny připravované změny v hospodářské a sociální oblasti byly předem konzultovány s partnery z řad zaměstnanců a zaměstnavatelů. Díky tomu také v této zemi fungoval sociální smír. Nyní vláda sociální partnery ignoruje a odmítá se zabývat jejich připomínkami,“ doplňuje svůj pohled předseda Michal Šmarda.

Sociální demokracie stojí na straně odborářů, zaměstnanců a dalších, které návrhy současné vlády silně poškozují. Kroky vlády vůči běžným lidem jsou nesolidární a nezodpovědné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama