Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2023 4:40:00

Šetříme. Loni jsme na ministerstvu financí zrušili místa díky ukončení EET

Šetříme. Loni jsme na ministerstvu financí zrušili místa díky ukončení EET

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k šetření na vládní úrovni.

 "Začněte u sebe", "proč nešetříte na sobě" nebo "měli byste jít příkladem" jsou zprávy, která nám píšete. A samozřejmě je to pravda. Proto  také začneme šetřit na všech resortech (stejně jako každá domácnost či firma) třeba na energiích nebo nákupu služeb.

To ale není vše. Spolu s tím snížíme objem platů ve státní správě o 2 %, což ale neznamená bezhlavé propouštění. Ke snížení počtu státních zaměstnanců se dostaneme i jejich přirozenou fluktuací a rušením nadbytečných agend (například loni jsme na ministerstvu financí mohli zrušit místa díky ukončení EET). Ve výsledku to ale bude na vedoucích pracovnících úřadů, aby se rozhodli, jestli chtějí mít více zaměstnanců s menšími platy nebo méně lidí s vyššími platy. Podle mě je i pro efektivitu práce lepší mít méně, ale za to lépe placených zaměstnanců.

V neposlední řadě se dotkneme i platů ústavních činitelů (kromě politiků i třeba soudců nebo státních zástupců). Chceme změnit valorizační automat tak, aby tyto platy rostly pomaleji než teď. To státu ušetří 400 mil. Kč a já si myslím, že je správné, abychom šli příkladem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama