Ing. Ondřej Feber

  • BPP
  • Karviná
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2023 8:14:00

Systém je ve prospěch soukromých stomatologů a v neprospěch plátců pojištění

Systém je ve prospěch soukromých stomatologů a v neprospěch plátců pojištění

Celkem 71 kazů objevili ostravští stomatologové z kliniky AJNA u 28 dětí, které sem včera zamířily v rámci pilotního projektu „Školáci k zubaři“ karvinského senátora Ondřeje Febra a lékaře Lubomíra Berana.

„Chci zdůraznit, že to není žádný politický projekt, ale snaha pomoci rodinám, které nejsou schopny platit u dentisty všechny úkony z ruky. Chceme vyvolat veřejnou diskusi o neúnosné a stále se zhoršující situaci v dostupnosti ke stomatologické péči. Věřím, že naše snaha není bojem s větrnými mlýny, že když se ozve nejen hodně starostů a ten tlak bude velký, tak se nám podaří dosáhnout změny, i třeba k nelibosti zastánců současného stavu. Je třeba změnit systém, který je stále více ke prospěchu soukromých stomatologů a v neprospěch plátců pojištění, jinak zde za deset let budeme mít populaci, která si do dospělosti ponese břímě zkažených zubů a všech komplikací, které to sebou nese,“ řekl senátor Ondřej Feber.

Podle majitele kliniky AJNA, stomatologa Lubomíra Berana není stav chrupu u dětí, které nemají pravidelnou péči, dobý. „Je šokující, že někteří žáci ve věku 6 až 10 let byli u zubaře poprvé v životě,“ uvedl

Feber doplnil, že jej kontaktují další obce a velmi stojí o zapojení do projektu. „Momentálně se na nás obrátila starostka třicetitisícové Orlové, odkud by řada rodičů chtěla takto organizovaně posílat své děti na preventivní prohlídky k zubaři,“ doplnit Feber. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama