Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2023 14:34:00

V USA je obrovský fenomén bezdomovectví dětí

V USA je obrovský fenomén bezdomovectví dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cestě do USA.

 Setkávání je zdrojem inspirace a výměny zkušeností. Strávil jsem několik dní na pracovní cestě v USA. Setkal jsem se také s místními poslanci a procestovali jsme i chudší regiony. A jako takřka pokaždé, když někam vycestuji, odjíždím s pocitem, že se v Česku máme vlastně velmi dobře.

Asi nejhlubší dojem ve mně zanechalo jednání s tamějšími neziskovými organizacemi. Respektive jejich každodenní agenda. Je tu obrovský fenomén bezdomovectví dětí. Masivním problémem je taky množství zbraní celkově mezi obyvateli i mladistvými.

V čem bychom si naopak mohli brát inspiraci my, je vnímání sebe sama jako osobnosti i národa, který vidí dál než za své hranice. Vnímá kontext světa a svou roli v něm jakožto nositele vlastní odpovědnosti, myšlenek demokracie a práv jednotlivce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama