ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2023 21:03:00

Oprava chyby městu přinesla 1,5 milionu

Oprava chyby městu přinesla 1,5 milionu

Jak je pečlivá a důsledná kritika opozice důležitá, to se opět ukázalo na liberecké radnici. Zastupitel Jindřich Felcman (Zelení/Liberec otevřený lidem) opravou chyby ve smlouvě města s developerem zajistil do městské pokladny o 1,5 milionu navíc.

 Od ledna minulého roku má město Liberec vydané tzv. Zásady pro spolupráci s investory na rozvoji veřejné infrastruktury statutárního města Liberec. Tento dokument stanoví jasné podmínky, jak mají stavebníci a developeři přispívat na rozvoj infrastruktury, související s jejich výstavbou, ať už jde o chodníky, parky či navyšování kapacit školek a škol.

V září 2022 byl tento dokument použit pro smlouvu s developerem bytového domu Residence Horská. „Ve smlouvě byla ovšem chyba. Umístění stavby bylo chybně ohodnoceno, taxa tak byla použitá snížená, 500 Kč na m2 hrubé podlažní plochy stavby. Správně měla být ale zvolena taxa 800 Kč/m2. Na výboru jsem na to upozornil, materiál tak byl stažen.“

Nyní je na programu jednání zastupitelstva opravená smlouva. Výpočet příspěvku je opraven, namísto 2,7 milionu je navýšen na 4,2 milionu korun.

„Vzhledem k tomu, že za výkon funkce zastupitele je stanovená odměna 3300 korun měsíčně hrubého, mám tak na čtyřicet let předplaceno,“ dodává s nadsázkou Felcman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama