JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2023 6:23:00

Očekávám od prezidenta veřejnou omluvu

Očekávám od prezidenta veřejnou omluvu

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na projev prezidenta Pavla v Terezíně

 Jak si mnozí pamatujete, tak jsem tvrdě kritizoval projev prezidenta Petra Pavla u příležitosti oslav kapitulace nacistického Německa. To je ovšem nic ve srovnání s tím, co předvedl nyní při svém projevu v Terezíně.

Říci v souvislosti s existencí koncentračních táborů, že musíme přijmout odpovědnost za zločiny, které spáchali NAŠI předkové, považuji buď za kardinální selhání (v tom lepším případě), či za neuvěřitelnou nehoráznost (v případě horším).

Každopádně očekávám od prezidenta veřejnou omluvu za tento ostudný a hrubě urážlivý výrok. Dluží ji nejenom nám, ale zejména obětem nacistického řádění v terezínském pekle, jakož i v ostatních koncentračních táborech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama