Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2023 18:09:00

Nekoncepční zpoplatnění tranzitu městskými částmi jsme zablokovali

Nekoncepční zpoplatnění tranzitu městskými částmi jsme zablokovali

Na jednání zastupitelstva hlavního města Prahy se nám s Patrikem Nacherem společně povedlo za hnutí ANO prosadit usnesení, regulující zpoplatňování průjezdu jednotlivými městskými částmi.

 Nové pravidlo tak nyní říká, že každá městská část, která uvažuje zavést mýtné pro tranzitní dopravu, musí tento záměr nejdříve projednat s okolními městskými částmi, které by takový krok významně ovlivnil.

Považuji to za nutné opatření, které zabrání dalším zbytečným dopravním komplikacím a chaosu, který by mohlo vyvolat nesystémové rozhodnutí ze strany jen jediné části hlavního města. Problematickou situaci dopravně vytížených částí Prahy (v tomto případě konkrétně Prahy 1) samozřejmě vnímám a naprosto chápu, je třeba ji řešit, ale rozhodnutí takového významu je především zapotřebí organizovat a koncepčně plánovat na úrovni celého hlavního města.

Věřím, že toto usnesení nezabrání Praze 1 efektivně řešit tento problém a v tu samou chvíli dá prostor vyjádřit se k situaci i okolním MČ. Zároveň je ale třeba myslet na to, že toto usnesení není samo o sobě všelék a bude především na radních a Radě hl.m.Prahy, aby problém uchopila do hloubky a zavedla skutečně systémové řešení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama