Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2023 9:31:00

Zvládli jsme to. Odstřihli jsme se od Ruska, energie zlevňují, inflace klesá

Zvládli jsme to. Odstřihli jsme se od Ruska, energie zlevňují, inflace klesá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji cen.

 Apokalypsa se nekoná. Přestáli jsme zimu, odřízli jsme ruský plyn, nafta a energie zlevňují, inflace začíná klesat. Strach je ale silný nástroj a jednou zasetý zůstává. Pro české populisty a extremisty je strach obchodní artikl. Za strach lidí na hranici chudoby si kupují politickou moc.

Lidem ale nemají šanci dát nic kromě hněvu a nenávisti vůči domnělým původcům jejich špatné životní situace. COVID - očkování, Ukrajinci a jiní migranti, mobilizace, Američané – nejprve radar a dnes dohoda o spolupráci (DCA), kapitalisté, vláda…

Pro nespokojené a naštvané lidi na náměstích mám pochopení. Jejich nenáviděná demoliční vláda jim však poskytuje záchrannou sociální síť. Zdravotnictví a školství zdarma, naději na důchod, bezpečnou zemi, svobodu slova, svobodu nám nadávat a vyhrožovat. Zatímco populisté a „vlastenci“ jim dávají jen tu zlobu a náklonnost k totalitním režimům. Třeba jako v Rusku, kde jen jedno slovo proti vládě znamená doživotní následky pro celou rodinu. Je to paradox. Ale i to je demokracie, kterou budeme bránit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama