Bc. Markéta Gregorová

Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • Piráti
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2023 4:43:00

Naše demokracie je pod bezprecedentním tlakem

Naše demokracie je pod bezprecedentním tlakem

Europoslanci na plénu Evropského parlamentu budou hlasovat o Zprávě o zahraničním vměšování do všech demokratických procesů v EU, včetně dezinformací.

 Na ní se jako koordinátorka výboru podílela europoslankyně Markéty Gregorové. V této souvislosti zasílám k dispozici její citaci:

"Je tomu pět dní, co Twitter odstoupil od kodexu o dezinformacích – od kodexu, k němuž se slíbil zavázat i TikTok, čínská špionážní síť. Jak to, že odstoupil? Jednoduše proto, že mohl, protože je kodex dobrovolný a nevymahatelný. Zákon o digitálních službách, kterým komisař Breton hrozí Muskovi, vítám, ale pokud jde o integritu voleb, moc nám nepomůže. A balíček na obranu demokracie, který by pomoci měl, dává členským státům opět pouze doporučení.

Nemůžu se zbavit dojmu, že Evropská komise pořád úplně nepochopila míru, s jakou dezinformace ohrožují demokratickou integritu v Evropě. Naše demokratické procesy jsou přitom pod bezprecedentním tlakem, ať už jde o ruskou agresi a s ní spojené hybridní hrozby, anebo o celkový globální střet demokracií a autoritářských režimů. V takovém historickém kontextu působí návrhy Evropské komise jako trestuhodně slabé."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama