Ing. Miroslav Zborovský

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2023 17:12:00

My nikomu nenařizujeme, aby poplatek za odpady zdražoval

My nikomu nenařizujeme, aby poplatek za odpady zdražoval

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích.

 Děkuji, pane předsedo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, já tady budu mluvit především z pozice toho, že jsem osm let byl starostou obce, kde jsme se komunálnímu odpadu a odpadu celkově věnovali. Nastavili jsme systém, který byl vzorem pro celý region, jezdil jsem k tomu prezentovat starostům na Slovensko a jinam do zahraničí. A já prostě tvrdím, že těch 1 200 je už v současné době při nákladech na odpady pro starosty limitní. My nikomu nenařizujeme, aby poplatek za odpady zdražoval, ale my chceme dát možnost starostům, aby tam, kde náklady na jednoho občana na svoz odpadu přesáhnou 1 200 korun, měli možnost jít výše, protože si myslím, že i to může být pro občany potom motivační, pokud teda se budou snažit, aby se ten poplatek za odpad nemusel zdražovat.

A myslím si, že je zcela v pořádku při současných cenách za skládkování a dalších, že se tento poplatek nebo tato hranice zvyšuje z dvanácti na osmnáct set, znovu jenom opakuji, že to nikomu nenařizujeme, tady tohleto je dobrovolné. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama