Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2023 17:17:00

Lidé v regionech oceňují redukci národních dotací

Lidé v regionech oceňují redukci národních dotací

Jan Skopeček, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR ve středu navázal na sérii akcí, pořádaných u příležitosti konání unikátního projektu #Vysocinajenejvic.

 Jan Skopeček, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR ve středu navázal na sérii akcí , pořádaných u příležitosti konání unikátního projektu #Vysocinajenejvic, během kterého přijíždějí nejen osobnosti veřejné sféry k neformálním setkáním do různých míst Vysočiny.

V Pelhřimově spolu s poslankyní Evou Decroix diskutoval o aktuálních otázkách, dnes rezonujících ve veřejném prostoru, jako jsou uzdravování státních financí, důchodové reformy i atmosféry ve společnosti, kterou v posledních měsících tendenčně víří někteří opoziční poslanci.

„Pozvání na Vysočinu jsem přijal s radostí. Práce poslance nespočívá jen v sezení v poslaneckých lavicích, ale i v aktivní diskusi s lidmi v jejich regionech, v místních firmách nebo institucích,“ řekl v úvodu Jan Skopeček a navázal: „Během svého výjezdu jsem navštívil místní podniky, setkal jsem se i s podnikateli u kulatého stolu hospodářské komory. Výjezd jsme uzavřeli otevřenou diskusí v Pelhřimově, kde jsme měli příležitost znovu vysvětlovat potřebu uzdravování veřejných financí. Lidé v regionech oceňují kroky v redukci národních dotací, což i já považuji na krok, kterým můžeme veřejné rozpočty uzdravovat ihned.“

„Během debaty v Pelhřimově jsme měli příležitost k diskusi o tématech regionální politiky, v kombinaci a souvislostech té celostátní. Vedle konsolidačního balíčku nebo důchodové reformy jsme diskutovali o dopravní obslužnosti a rozvoji dopravní infrastruktury s konkrétními příklady v regionu Pelhřimovska. Dlouhodobě reflektuji problémy Vysočiny, zpětná vazba od místních obyvatel je pro mě důležitá v mé další práci poslankyně, krajské zastupitelky, ale zároveň i občanky Vysočiny,“ řekla Eva Decroix, poslankyně a předsedkyně ODS na Vysočině.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama