PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2023 18:17:36

Povinnou solidaritu považuji za zradu na naší republice a jejích občanech!

Povinnou solidaritu považuji za zradu na naší republice a jejích občanech!

Vít Rakušan na jednání ministrů vnitra členských států EU hlasoval PRO systém povinného přerozdělování imigrantů v rámci EU. Na rozdíl od ministrů Maďarska a Polska, kteří byli proti i ministra Slovenska, který se zdržel.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Dovolím si odcitovat několik zpráv z uplynulých několika dnů: Francie: Ve východofrancouzském městě Annecy se stala tragédie: útočník zde pobodal šest lidí, z toho čtyři děti byly ve věku do tří let. Jeden z dospělých je v kritickém stavu, další dvě oběti ve stavu velmi vážném. Útočníka, kterým je 31letý Syřan, policie zadržela. Ve Francii žádal o azyl, předtím žil 10 let ve Švédsku, kde měl status uprchlíka. Podle premiérky Francie Élisabeth Borneové se, cituji: „zatím se nezdá, že by se jednalo o teroristický útok“.

Itálie: Italské speciální síly zasahovaly na turecké nákladní lodi u Neapole, které se snažili zmocnit migranti. Uvedl to ministr obrany Crosetto. Podle něj mají už vojáci loď pod kontrolou a část migrantů zadrželi. Večer se loď podařilo zakotvit u Neapole a na její palubu vstoupila policie, která povede vyšetřování, napsala agentura ANSA. Podle Crosetta se nákladní lodi Galeta Seaways plující z Turecka do Francie snažila zmocnit skupina migrantů, která byla ozbrojena noži a jinými chladnými zbraněmi.

Velká Británie: Nottinghamská policie uzavřela část centra, ve které probíhal rozsáhlý zásah. Během akce byl zadržen 31letý muž, podezřelý z vraždy tří lidí. „Policie byla krátce po čtvrté hodině ranní přivolána na Ilkeston Road, kde byly na ulici nalezeny dvě mrtvé osoby. Dále byl nalezen mrtvý muž na Magdala Road. Policisté byli poté přivoláni k dalšímu incidentu na Milton Street, kde se dodávka pokusila přejet tři osoby. Ty jsou v současné době ošetřovány v nemocnici.,“ uvedla nottinghamská policie. Podle policie spolu všechny tři incidenty souvisí a útočníka zadržela. Novináři agentury Reuters dodávají, že se na vyšetřování podílejí specialisté z protiteroristické jednotky, zároveň ale chtějí „zabránit spekulacím“. Přispívající Britové však mají víceméně jasno v osobě pachatele, jeden z nich ironicky poznamenal, že se Nottinghamu neříka Shottingham pro nic za nic.

Dámy a pánové, toto vše jsou vybrané zprávy za posledních několik dní. Samozřejmě bych mohl pokračovat a vzpomenout například na Německo. Švédsko. A další země.

Pochopitelně ve všech státech byly tyto odporné činy odsouzeny. Ve všech státech zavládlo zděšení. Všichni se semkli. Ale to život obětem nevrátí. Je to jen další z důkazů, jak překotná a nezvladatelná migrace z posledních let mění ráz celé Evropy a že násilné míchání lidí ze zcela odlišných kultur nepřináší obohacení, ale spíše bolest, rozbroje a nepochopení. A násilí. Spoustu násilí. 

Chtěl bych se tedy zeptat naší vládní koalice, co ji vedlo k odsouhlasení povinných kvót na přerozdělování migrantů v rámci EU. Vít Rakušan na jednání ministrů vnitra členských států EU hlasoval PRO systém povinného přerozdělování imigrantů v rámci EU. Na rozdíl od ministrů Maďarska a Polska, kteří byli proti i ministra Slovenska, který se zdržel.  

Rád bych připomněl, že Česká republika má rekordní schodek státního rozpočtu, a bez zásadních, velmi razantních a hlavně co nejrychlejších kroků vlády zbankrotuje. Všude se dočítáme, že největším problémem jsou sociální dávky. Proč tedy naše vláda odsouhlasila povinné přijímání dalších tisíců, desetitisíců nebo statisíců osob, které budeme muset alespoň zezačátku – a mnohé napořád - živit?

Občanům naší republiky jsou zvyšovány daně, živnostníci jsou likvidováni, pracovníci sdíráni z kůže, senioři dehonestováni a je jim doslova vyčítáno, že nechci říct, prožírají státní rozpočet. Toto vše je prý nutné – a pak vláda bez mrknutí oka odsouhlasí přijímání a živení migrantů? A když odhlédnu od hlediska ekonomického, co bezpečnost? Vláda přece na příkladu ze zahraničí vidí, kam bezbřehé přijímání vede! Jak drasticky se změnil ráz kdysi bezpečných měst ve Švédsku, Německu nebo Velké Británii. To vládě nestačí, že likviduje ekonomiku této země? Ještě chce zničit i to poslední, co ještě nezničila, a sice klid a bezpečnost našich měst a obcí?

Já nemám slov a vnímám toto chování za doslovnou zradu na naší republice a jejích občanech. Více nemám, co bych k tomu dodal.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama