Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2023 22:19:00

České domácnosti díky těmto službám sníží náklady na energie

České domácnosti díky těmto službám sníží náklady na energie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpisu memoranda mezi Ministerstvem financí, Ministerstvem životního prostředí a Asociací českých stavebních spořitelen.

 Z podpisu memoranda mezi Ministerstvem financí, Ministerstvem životního prostředí a Asociací českých stavebních spořitelen mám radost hned z několika důvodů: Společně jsme se totiž zavázali, že budeme pracovat na přípravě systémového řešení podpory energetické transformace českých domácností. Zní to sice složitě, ale je to vlastně jednoduché.

Cílem je zajistit, aby české domácnosti získaly na jednom místě přístup k dostupným úvěrům, poradenství a dotacím pro investice do energetických úspor svého bydlení. Zároveň se tím zvýší i dostupnost financování energeticky úsporných opatření pro občany v ČR. České domácnosti díky těmto službám sníží náklady na energie, s využitím nových technologií zároveň přispějí ke zlepšení životního prostředí a v neposlední budou dále zhodnocovat svou nemovitost. Projekt se spustí od 1.1. 2024, kdy pobočky stavebních spořitelen nabídnou klientům informační služby a od 1.5. 2024 to bude i poradenství k renovacím bydlení s využitím dotace Nová zelená úsporám, úvěrového produktu stavebních spořitelen a úvěru evropských peněz.

Pokud Vás téma zajímá o něco podrobněji, ZDE je odkaz na tiskovou zprávu i text memoranda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama