Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2023 4:31:00

Fialo, stačilo!

Fialo, stačilo!

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany ke konsolidačnímu balíčku vlády Petra Fialy

 Vláda chystá balík opatření, která mají pomoci... My se ale ptáme komu?! Běžným lidem tedy rozhodně ne! Podívejme se, co pro nás některá z plánovaných opatření budou znamenat.

Zvýšení zdanění práce! Pod zrušením výjimek v dani z příjmů skrývá vláda plošné zvýšení základu pro výpočet daně z příjmu. S tím se pojí zvýšení sazby nemocenského pojištění pro zaměstnance

Oboje znamená snížení mezd zaměstnanců, a tedy pokles životní úrovně, kterou už tak decimuje dvouciferná inflace. Zvýšením zdanění práce navíc hrozí přesun lidí do švarc systému.

KSČM prosazuje zachování nižších daní u zaměstnanců s podprůměrnou mzdou. Komunisté dlouhodobě navrhují progresivní zdanění velkých příjmů a majetku (tři sazby u daně z příjmů fyzických osob), speciální sazbu korporátní daně u velkých firem (sektorová daň na banky, ale také obchodní řetězce a jiné monopoly) a zdanění spekulativního kapitálu!

Fialo, stačilo!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama