Klára Kocmanová

  • Piráti
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2023 4:42:00

Mám hrozný vztek. Týrání není možné přehlížet

Mám hrozný vztek. Týrání není možné přehlížet

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kamerám na jatkách.

 Je třeba zavést kamery na jatkách.

Kopání. Bití tyčí. Elektrošoky. Spousta z vás asi viděla příšerné záběry týrání zvířat na jatkách v Českém Dvoře. Těch zbídačených zvířat mi bylo neskutečně líto. A zároveň mám hrozný vztek. Není to totiž zdaleka první případ, kdy k něčemu takovému v Česku došlo.

Týrání není možné přehlížet, pachatelé musí nést odpovědnost. Hlavně je ale nejvyšší čas přijít se systémovým opatřením - zavést kamery s online přenosem. Ty by pomohly kontrolovat, co se na jatkách skutečně děje. Ministr zemědělství je ochotný o této změně diskutovat. Osobně na něj budu apelovat, aby k tomu skutečně došlo. Moc pomůže i podpora veřejnosti - připojte se prosím k petici organizace Zvířata nejíme, která zavedení kamer požaduje. Odkaz dám do komentáře.

Kauza je zároveň dobrou příležitostí k diskuzi o našem stravování. Potřebujeme mít opravdu na talíři neustále steak? Právě obrovská spotřeba masa totiž vede k existenci velkochovů a zacházení s ,,hospodářskými” zvířaty jako s produkty, nikoliv jako s živými bytostmi, které cítí strach a bolest podobě jako napříkad psi nebo kočky. Za mě je nejlepší cestou ke zlepšení situace zvířat omezení konzumace živočišných výrobků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama