Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2023 19:05:00

Společenská odpovědnost odráží ochotu a snahu podílet se na rozvoji kvality okol

Společenská odpovědnost odráží ochotu a snahu podílet se na rozvoji kvality okol

Královéhradecký kraj spolu s Radou kvality ČR vyhlašuje vůbec poprvé regionální soutěž Cena hejtmana za společenskou odpovědnost.

 Organizace podnikatelského i veřejného sektoru včetně škol a obcí se mohou přihlašovat do 31. srpna 2023 prostřednictvím internetového dotazníku.

Posláním soutěže je ocenit aktéry, kteří jsou v návaznosti na svou činnost regionálně, sociálně, ekonomicky či environmentálně odpovědní a poskytují pozitivní přínos pro společnost.

„Společenská odpovědnost v posledních letech nabývá na svém významu, protože odráží ochotu a snahu jednotlivých subjektů podílet se na rozvoji kvality svého okolí a tím i celého kraje. Těší mě, že zapojením do soutěže oceníme právě ty regionální aktéry, kteří se společenskou odpovědností aktivně a nad rámec svých zákonných povinností zabývají. Jejich komplexní a proaktivní přístup totiž zásadně přispívá k tomu, že jsme krajem, ve kterém se nejen dobře žije, ale také pracuje,“ okomentoval udílení ceny za společenskou odpovědnost hejtman Martin Červíček.

Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost kraj udělí ve dvou kategoriích, a to pro soukromý a veřejný sektor. Podmínkou přihlášení do soutěže je vyplnění sebehodnotícího dotazníku do 31. srpna 2023. Konečné pořadí účastníků stanoví hodnotitelská komise, ve které jsou vedle zástupců kraje i zástupci Rady kvality ČR. Ocenění realizuje Rada kvality ČR od roku 2009, kdy byl v Moravskoslezském kraji vyhlášen první ročník.

Ocenění v současnosti udílí také dalších osm krajů ČR, ke kterým letos přibyde také Královéhradecký kraj. Záštitu soutěži uděluje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.

Zájemci se mohou přihlašovat prostřednictvím odkazu na webu (ZDE), kde najdou všechny potřebné informace. Vyhlášení výsledků a slavnostní předání ocenění v obou kategoriích se uskuteční letos v listopadu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama